Program

Vybrali jsme top 10 koncertů, které by neměly ujít vaší pozornosti

V Lucerna Music Baru se něco zajímavého děje prakticky neustále a kvalitních koncertních zážitků nabízíme každý měsíc nepřeberné množství. Ovšem právě proto, abyste se v přehledu nabízených akcí neztratili, vybrali jsme z již zveřejněných koncertů deset, které by vám v následujících týdnech a měsících rozhodně neměly uniknout. Pojďme se podívat, na co se nejvíc těšíme.

21. 1. Helmet / US
Americká úderka Helmet k nám přijede představit zbrusu nové album Dead To The World, které vyšlo na sklonku loňského roku po dlouhých 6 letech od desky předchozí. Směsice alternativního rocku, metalu a post-hardcoru je ukrytá v riffech hutnějších, než poctivý guláš od babičky. Živé vystoupení vás svým punkovým nábojem smete jako lavina, o tom vůbec nepochybujte. Helmet sice brázdí světová pódia už od roku 1989, ale energie mají stále na rozdávání a rozhodně nezní jako nějací staříci. Na tomhle koncertě se asi otcové potkají se svými syny.
Více info a vstupenky ZDE.

3. 2. The Temper Trap / AUS
Z Austrálie přichází v posledních letech spousta parádní muziky a nejinak je tomu také v případě indie rockových alternativců The Temper Trap. Hráli s Coldplay i s Rolling Stones, prodali přes milion alb a na Spotify je fanoušci streamují jako o život. Pozitivní a hymnická kytarovka vás přenese daleko za sluncem, i když se zrovna nacházíte uprostřed zamrzlé zimní Prahy. Loňská deska Thick as Thieves je toho ostatně jednoznačným důkazem. Kluci, vezměte s sebou svojí holku a ona vás bude milovat nadosmrti, to slibujeme.
Více info a vstupenky ZDE.

16. 2. N.O.H.A.
Mezinárodní projekt sdružený kolem saxofonisty a kapelníka Filipa Nohy se vrací na naše kruhové pódium, aby zde pokřtil nové album! Vyvážený mix drum & bass, world music a dubstepu už nesčetněkrát dokázal, že dokáže jakékoli publikum přivést k extázi během několika minut. Kapela se po 10 letech vrací k osvědčené spolupráci s německo-anglickým labelem Unique Records, na kterém v minulosti vydala své největší hity Balkan Hot Step či Tu Café. Přijďte se tedy sami přesvědčit, kolik hitovek složila N.O.H.A. na novou desku. Tohle bude hodně peprný večírek!
Více info a vstupenky ZDE.

22. 2. The Dandy Warhols / US
The Dandy Warhols sice bezesporu patří se svým alternativním, psychedelií okořeněným rockem do zlatého fondu devadesátek, ale rozhodně se nedá říci, že by v nich zaspali. Právě naopak, kapela skládá pořád novou hudbu a její poslední nahrávka Distortland vyšla v minulém roce. Po necelých dvou letech se s ní vrátí do Lucerna Music Baru, aby opět potěšili pražské publikum. O tom totiž celá jejich tvorba je – o velikém potěšení. A tuzemské publikum kapele evidentně rozumí; proč by se jinak jeden z jejich největších hitů jmenoval Bohemian Like You?
Více info a vstupenky ZDE.

23. 2. Astronautalis / US
Nakažlivě sympatický floridský rapper, který z rapu přeskakuje k indie rocku i k blues, se chystá na svůj další koncert v Praze. A jelikož se do ní bezmezně zamiloval, udělá stoprocentně vše pro to, abyste si vy zamilovali i jeho. Víme, o čem mluvíme – Astronautalis to už v Česku dokázal několikrát. Těšit se můžete i na spoustu novinek z aktuálního alba Cut the Body Loose a to si buďte jisti, že svoje tělo uvolníte pořádně.
Více info a vstupenky ZDE.

8. + 9. 3. Horkýže Slíže / SK
„Čo je dobré, toho je málo“ zpívají Horkýže Slíže ve stejnojmenné písni z jejich dvě desetiletí starého debutu. Ale protože my chceme dobrého co nejvíce, uvedeme chlapce v Lucerna Music Baru v rámci jejich tour k 25 letům kapely hned dva večery za sebou. Silné refrény dostanou do varu festival, klub i maštal. Horkýže Slíže vám rádi zase ukáží tu svojí ZOO, ať už jste lesba, gay, motorkář, Mao Ce Tung, nebo jenom žerete kvítí vleže doma na lehátku.
Více info a vstupenky ZDE.

13. 3. TOSCA live & Richard Dorfmeister DJ set
Víte, jak by zněla zhudebněná chuť pravého čokoládového sacheru? Ano, přesně jako produkce vídeňského elektronického projektu Richarda Dorfmeistera a Ruperta Hubera. Tosca přijíždí se svým nezaměnitelným zvukem zpátky do Prahy a přiváží s sebou čerstvou nahrávku, která spatří světlo světa v únoru 2017. S albem Going Going Going se dvojice vrací ke svým kořenům a vy budete mít jedinečnou šanci slyšet nový materiál ještě horký. Tenhle dort rozhodně nebude prošlý.
Více info a vstupenky ZDE.

21. 3. Amy Macdonald / UK
Skotská písničkářka svým okouzlujícím hlasem proplouvá mezi folkem, country a alternativním indie rockem a velmi snadno se dostane i k vašemu srdci. Ještě jí není ani třicet a už stihla vydat čtyři oceňovaná alba. S tím nejnovějším, které nese název Under Stars, se představí i v Lucerna Music Baru. Pokud si chcete užít příjemný večer plný krásných písní, bude tento koncert přesně pro vás.
Více info a vstupenky ZDE.

5. 4. Thundercat / US
Občas vám v programu nabízíme opravdové hudební lahůdky a tohle je přesně jedna z nich. Americký baskytarista, zpěvák, skladatel, virtuoz a držitel Grammy Thundercat zahraje svojí originální fusion R&B, jazzu, soulu a elektroniky. Thundercat má za sebou spolupráci s Kendrickem Lamarem, Erykah Badu, Flying Lotusem nebo s kapelou Suicidal Tendencies. Na svá alba si ho přizvali také Mac Miller, Vic Mensa, Childish Gambino či Keziah Jones. Koncert odehraje Thundercat v triu s klávesami a bicími a bude se jistojistě jednat o hudební požitek té nejvyšší kvality.
Více info a vstupenky ZDE.

12. 4. Protoje & The Indiggnation / JAM
A na závěr tu máme něco pro fanoušky nejlepšího jamajského zboží. Protoje patří k nejpopulárnějším jménům současného reggae a dubwise. Je součástí hudebního hnutí, které se snaží o návrat ke kořenům, pozitivní přístup a předávání rastafariánského poselství. Před dvěma lety si Protojeho všimli v BBC Radio 1Xtra a zařadili ho do žebříčku „Hot for 2015“. A britští hudební novináři se trefili, protože následující megahit Who Knows zaznamenal snad každý reggae fanoušek na světě.
Více info a vstupenky ZDE.